Home/Herstellen/Droogtechniek

Droogtechniek

Onze deskundige professionals zijn gespecialiseerd in geavanceerde droogtechnieken en weten precies welke droogapparatuur het beste past bij jouw specifieke situatie.

Specialistische droogtechniek door Dolmans

Snelle en efficiënte droging

Bij waterschade is het van belang dat ruimtes zo snel en efficiënt mogelijk gedroogd worden. Waterschade kan het gevolg zijn van een lekkage of hevige regenval. Onze deskundige professionals zijn gespecialiseerd in geavanceerde manieren van droogtechniek en weten precies welke droogapparatuur het beste past bij jouw specifieke situatie. Het specialistisch drogen van wanden, vloeren, plafonds en kelders is voor ons bekend terrein. Duurzaam schadeherstel is hierin voor ons de norm: wij zorgen ervoor dat er hersteld kan worden.

Onze werkwijze

Efficiënte droging bij waterschade is van cruciaal belang om overlast en de gevolgschade tot een minimum te beperken en nieuwe problemen te voorkomen. We bieden op maat gemaakte oplossingen die met zorg worden geselecteerd door onze specialisten. Het drogen van vloeren, muren, daken of bouwdrogen: we gaan geen uitdaging uit de weg. Wij maken hierbij gebruik van de modernste apparatuur. De droogapparatuur die we gebruiken, op basis van condensatietechniek, is voorzien van IR-verwarmingselementen. Hiermee houden we het energieverbruik zo laag mogelijk terwijl we wel een hoge droogcapaciteit en nauwkeurige regeling van het proces garanderen. Dit houden onze specialisten nauwlettend in de gaten. Met onze nieuwste duurzame dienst Remote Monitoring kunnen we zelfs op afstand droogprocessen monitoren en aanpassen om zonder schade de droging zo snel mogelijk af te ronden.

Moderne technieken en apparatuur voor droogtechniek.

Waarom Dolmans bij droogtechniek?

  • Duurzaam schadeherstel is voor ons de norm: wij herstellen in plaats van vervangen.
  • Onze droogspecialisten monitoren het droogproces (soms zelfs op afstand) en zorgen er zo voor dat op de meest efficiënte manier gedroogd wordt.
  • Dankzij onze jarenlange ervaring weten we in alle situaties en voor allerlei soorten klanten waterschade zo goed mogelijk te verhelpen.
  • Ook op moeilijk bereikbare plekken, bijvoorbeeld tussen daklagen in dakconstructies of in de zwevende dekvloerconstructies, spouwmuren en metalstudwanden garanderen wij een efficiënte droging van vochtproblemen.
  • Omdat we door het hele land vertegenwoordigd zijn, kunnen we in het geval van een calamiteit garanderen dat we binnen twee uur aanwezig zijn.

FAQ

Hoelang duurt het gemiddeld voor een ruimte volledig droog is na waterschade?

De gemiddelde droogtijd is onder meer afhankelijk van de omvang van de schade, het type water (schoon, licht verontreinigd of zwaar verontreinigd), de omgevingscondities en de droogtechnieken die we (kunnen) gebruiken. Dit kan variëren van een aantal uur tot een aantal weken.

Zijn jullie droogtechnieken veilig voor materialen en structuren in mijn pand?

Wij maken gebruik van geavanceerde apparatuur en methoden die speciaal zijn ontworpen om effectief vocht te verwijderen. Onze droogspecialist houdt het droogproces goed in de gaten, zodat er gedroogd wordt zonder schade te veroorzaken aan materialen of structuren. Te snelle droging kan namelijk leiden tot scheurvorming.

Wat moet je doen als je waterschade hebt?

Veiligheid voorop: in het geval van flinke waterschade is het vooral van belang dat je jezelf en andere aanwezigen veiligstelt. Daarna ligt de prioriteit bij het opsporen van de bron van lekkage en deze uit te schakelen, bijvoorbeeld door de watertoevoer af te sluiten.

Hoe voorkom ik schimmelvorming na waterschade en het droogproces?

Om schimmel te voorkomen, is het belangrijk om goed te drogen én goed te ventileren. Dit is noodzakelijk om de luchtvochtigheid te verlagen en de droogtijd te versnellen. Toch last van schimmel in je woning? Wij helpen je verder.

Schimmel verwijderen

Wat kan ik doen om de kans op waterschade in de toekomst zo klein mogelijk te houden?

Er zijn verschillende preventieve maatregelen die je kunt nemen om de kans op waterschade in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. Regelmatig onderhoud is hierin het belangrijkst. Lees hier meer tips om lekkage te voorkomen.

Lees hier tips om lekkage in huis voor te zijn

Kan het droogproces schadelijk zijn voor de gezondheid van aanwezigen in het gebouw?

Wij maken gebruik van onder andere condensatietechnieken en infraroodverwarming. Deze hebben geen schadelijke effecten op de gezondheid. Het binnenklimaat van een gebouw kan door waterschade wel worden aangetast. Hierdoor kan bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaan. Dit kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid. Wij kunnen binnenklimaatonderzoek uitvoeren om te kijken of hier sprake van is.

Bouwkundig onderzoek

Wat wordt er vergoed bij waterschade?

Waterschade is in de inboedel- en opstalverzekering gedekt. Schade aan eigendommen zoals meubels en elektronica wordt gedekt door de inboedelverzekering. Schade aan bijvoorbeeld muren en je vloer, wordt door de opstalverzekering vergoed. Of je vergoeding ontvangt en hoe hoog die vergoeding is, wordt vaak bepaald door een expert van de verzekering. Raadpleeg je polis voor meer informatie over je schadedekking.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Wil je gebruik maken van onze diensten en expertise op het gebied van droogtechniek? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!