Home/Herstellen/Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Schimmel in huis of in je kantoor: daar wordt niemand blij van. Dolmans staat garant voor vakkundig schimmel verwijderen in woningen en bedrijfspanden.

Schimmel verwijderen door specialisten van Dolmans

Snel schimmel verwijderen: cruciaal voor gezondheid en omgeving

Schimmels en zwammen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Snel schimmel verwijderen is dan ook van cruciaal belang voor het behoud van een gezonde leef- en werkomgeving. Vaak worden schimmels veroorzaakt door vochtproblemen in huis: lekkages, waterschade of een slechte ventilatie. Dit probleem komt vaak voor in de badkamer, waar vocht en een gebrek aan voldoende luchtcirculatie kunnen leiden tot hardnekkige schimmelgroei. Voor zowel de gezondheid van bewoners als voor de woning zelf is het tijdig verwijderen van schimmel van cruciaal belang. Dolmans helpt je schimmels te verwijderen op professionele wijze.  

Verwijderen van schimmel plafond

Onze werkwijze

Kleine schimmelplekken kun je in sommige gevallen zelf verwijderen. Toch werken reguliere schoonmaakmiddelen niet altijd goed genoeg om schimmels op langere termijn uit je huis te verwijderen. Bij grootschalige schimmelgroei, schimmel op lastige oppervlakken (als muren of kitranden), of schimmels met een onduidelijke oorzaak, schakel je het best een specialist in. Bij schimmel verwijderen maken we gebruik van gespecialiseerde reinigingsmiddelen die diep in het aangetaste materiaal doordringen. Het doel is om de schimmel voorgoed te elimineren.

“Wij zijn heel blij met de goede samenwerking met Dolmans. De kracht van Dolmans is dat ze je volledig ontzorgen. Zij bieden een snelle en vakkundige oplossing voor schimmelproblemen.”

Jeffry ter Horst
opzichter dagelijks onderhoud bij Stadgenoot
Resultaat na verwijderen van schimmel badkamer
Vocht meten in badkamer met schimmel
Afwerken badkamer na schimmelbehandeling
Stucwerk na schimmelbehandeling
Schilderen na schimmel verwijderen

Preventietips tegen schimmel

We zetten ons actief in om meer kennis te verspreiden over schimmelvorming. Zo helpen we bewoners en woningcorporaties een gezonde leefomgeving te behouden. In ons preventieboekje delen we eenvoudige tips over ventileren in huis, en tijdens onze schimmelseminars delen we onze kennis met woningcorporaties.

Interesse in onze preventietips?

Vraag gratis ons boekje met preventietips aan!

Preventieboekje schimmel verwijderen gratis
Schimmel verwijderen reinigingsmiddel

Het belang van zwam en schimmel verwijderen

  • Het verwijderen van schimmel voorkomt ademhalingsproblemen en allergische reacties.
  • Schimmels kunnen hout en andere materialen aantasten, wat kan leiden tot structurele schade aan gebouwen.
  • Tijdige sanering voorkomt dat schimmel en zwam zich verspreidt naar andere delen van het gebouw.
  • De luchtkwaliteit in een gebouw verbetert als schimmel verwijderd is. Dit betekent een gezonder binnenklimaat.
  • Soms gelden er lokale, regionale of nationale voorschriften met betrekking tot schimmel in een gebouw, vooral in de zorg en voedselbereiding.

Veelgestelde vragen

Kunnen jullie garanderen dat schimmel na verwijdering niet terugkomt?

Wij garanderen dat de schimmel weg is na onze sanering. Nadat wij schimmel hebben verwijderd doen wij metingen, waarmee we uitsluiten dat er schimmel actief is. Of schimmel definitief wegblijft, hangt af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoe er geventileerd wordt in een woning en hoe de bouwkundige staat van de woning is. Als de oorzaak van schimmel niet weggenomen wordt, kan de schimmel terugkeren.

Hoe lang duurt het verwijderen van schimmel gemiddeld?

Ons schimmelsaneringsproces bestaat uit drie stappen; een inspectie, de sanering en de afwerking. Hoe lang het saneringsproces duurt is afhankelijk van de hoeveelheid schimmel in de ruimte en de wensen van onze opdrachtgever. Als wij bijvoorbeeld ook de oorzaak van het schimmelprobleem moeten wegnemen, of een grondig bouwkundig onderzoek uitvoeren, duurt het proces langer.

Over het algemeen rekenen wij ongeveer anderhalf uur voor de inspectie, een dagdeel voor het saneren van de schimmel en een dagdeel voor de afwerking. Let wel: alle stappen vinden op verschillende dagen plaats. De inwerkingstijd van ons schimmelmiddel is bijvoorbeeld 24 uur, voordat we met de afwerking kunnen starten.

Zijn jullie gecertificeerd of erkend door relevante instanties op het gebied van schimmel verwijderen?

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd. Hiermee tonen we aan dat we systemen en processen hebben geïmplementeerd om kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen.

Op welke termijn kunnen jullie starten met het verwijderen van schimmel?

Dat hangt af van hoe groot en ingewikkeld het schimmelprobleem is. Meestal kunnen we binnen 10 werkdagen beginnen. Eerst doen we een grondige inspectie om te zien hoe ernstig de schimmel is en waar deze zich bevindt. Op basis daarvan maken we een plan. Als het een dringende situatie is, kunnen we soms sneller starten om verdere schade en gezondheidsrisico's te voorkomen. Ons team is flexibel en zorgt ervoor dat we snel en efficiënt aan de slag gaan om je omgeving schimmelvrij te maken.

Kan ik schimmel zelf verwijderen?

Soms kan je schimmel zelf verwijderen. Als je te maken hebt met kleine schimmelplekken op niet-poreuze oppervlakken, zoals tegels, kan je wellicht zelf aan de slag met schoonmaakazijn of bleekmiddelen en een beschermende uitrusting. Echter, bij grootschalige schimmelgroei, schimmel op poreuze materialen zoals gipsplaat, of als de oorzaak van het vochtprobleem niet duidelijk is, is het verstandig om onze experts in te schakelen. Daarnaast werken reguliere schoonmaakmiddelen niet altijd goed en verwijder je de schimmel vaak tijdelijk. Wij schreven een artikel over het zelf verwijderen van schimmel, dat lees je hieronder.

Schimmel zelf verwijderen

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Heb jij last van schimmel in je huis of bedrijfspand? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!