Home/Inspectie en advies/Bouwkundig onderzoek

Bouwkundig onderzoek

Professioneel bouwkundig onderzoek voor vastgoedeigenaren, VVE's en woningcorporaties. Ontvang advies en oplossingen op maat voor lekkages, vochtproblemen en meer.

Bouwkundig onderzoek met geavanceerde technieken en apparatuur

Een passende oplossing

Onze bouwkundige specialisten geven in opdracht van vastgoedeigenaren, VvE’s en woningcorporaties advies bij lekkages, vochtproblemen en schimmeloverlast als gevolg van bouwkundige gebreken en/of bewonersgedrag. Maar door onze onafhankelijkheid is bijvoorbeeld ook een deskundigenonderzoek voor juristen of rechtspraak mogelijk.

We combineren onze bouwkundige kennis met moderne technieken en een oplossingsgerichte aanpak. Zo voeren we gedegen binnenklimaat- en bouwfysische onderzoeken uit met een passend advies. We zijn gespecialiseerd in het opsporen van lekkages maar ook in onderzoek naar o.a. scheurvorming, luchtdichtheid, geurklachten tot en met een volledig bouwkundig onderzoek. Hierbij geven we altijd maatwerkoplossingen, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. 

Onze werkwijze

Onze specialisten voeren gedegen onderzoek uit naar diverse aspecten binnen een pand, zoals lekkages, binnenklimaat en vochtproblemen. Na een zorgvuldige analyse ontvang je passend advies. We helpen je altijd de beste oplossing te vinden.

Dolmans maakt gebruik van moderne apparatuur en technieken. Zo meten we met geavanceerde dataloggers bijvoorbeeld de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte in een ruimte in een bepaalde periode. Ook nemen we indien nodig lucht- en contactmonsters af om de aanwezigheid en concentratie van schimmel, fijnstof en roet te bepalen. Wij leggen onze bevindingen altijd vast in een gedetailleerd rapport. Dit rapport dient als leidraad voor het oplossen van de vastgestelde problemen. 

Professioneel bouwkundig onderzoek door Dolmans

Waarom Dolmans bij bouwkundig onderzoek?

  • We werken altijd met de modernste technieken, waardoor we nauwkeurige en betrouwbare resultaten kunnen leveren.
  • Elk bouwkundig onderzoek is uniek. Onze specialisten leveren op maat gemaakte oplossingen, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.
  • Wij voeren ook preventief bouwkundig onderzoek uit. Dit is interessant voor partijen waarbij binnen een proces sprake is van een overdracht van verantwoordelijkheden of om gevolgschade te voorkomen. Met een preventieve controle van het binnenmilieu wordt de kans op gezondheidsklachten verkleind en voor de toekomst voorkomen.
  • Onze specialisten – met bouwkundige vooropleiding – beheersen alle aspecten van bouwkundig onderzoek. Thermografisch onderzoek, daklekkage-onderzoek en dieptevochtmetingen: wij doen het voor je.
  • Wij voeren onafhankelijk bouwkundig onderzoek uit. Zo kunnen we betrouwbare en objectieve analyses leveren.

FAQ

Wat is een bouwkundig onderzoek?

Een bouwkundig onderzoek is een grondige inspectie van een gebouw of bouwdeel om de bouwkundige staat en eventuele gebreken te beoordelen. Wij voeren dit onderzoek als onafhankelijke expert uit en bieden inzicht in de algemene conditie van het pand.

Hoe duur is een bouwkundig onderzoek?

De kosten van een bouwkundig onderzoek variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en complexiteit van het gebouw, de locatie en de specifieke eisen van de klant. Je kunt bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoelang duurt een bouwkundig onderzoek?

De duur van een bouwkundig onderzoek is afhankelijk van de omvang en complexiteit van het gebouw. Over het algemeen kan een standaard onderzoek enkele uren tot een dag in beslag nemen.

Wat wordt er onderzocht tijdens een bouwkundig onderzoek?

Tijdens een bouwkundig onderzoek onderzoeken we verschillende aspecten van het gebouw, waaronder de constructie, fundering, dak, muren, vloeren, ramen en deuren. Ook worden eventuele gebreken, schade, of tekortkomingen vastgesteld en geven we advies over mogelijke herstelwerkzaamheden.

Kan een bouwkundig onderzoek helpen bij het opsporen van schimmelproblemen?

Ja, een bouwkundig onderzoek kan ingezet worden om de oorzaak van de schimmelvorming vast te stellen, zowel door bouwkundige gebreken als door gebruik van de woning. Tevens kan door het nemen van lucht- en/of contactmonsters determinatie en eventuele schadelijkheid van de schimmels worden vastgesteld. Ook stellen we een plan op voor schimmelsanering.

Schimmel- en zwamsanering

Hoelang duurt het voor ik de resultaten van een bouwkundig onderzoek ontvang?

De resultaten van het onderzoek worden in een uitgebreide rapportage verwerkt, binnen twee weken na afronding van het onderzoek leveren wij deze aan.

Hoelang duurt het gemiddeld voor een bouwkundig onderzoek is afgerond?

Afhankelijk van de complexiteit en omvang van het onderzoek duurt dit een halve tot een volledige werkdag. Indien wij het vermoeden hebben dat het onderzoek meerdere onderzoeksdagen in beslag zal nemen, wordt dat vooraf aangegeven.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Wil je een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren? Laat hiernaast je gegevens achter en ontvang vrijblijvend een offerte.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!