Home/Preventie/Kanalen reinigen

Kanalen reinigen

Voorkom brandgevaar en gezondheidsklachten met professionele reiniging van afzuig- en luchtkanalen. Ontvang een certificaat volgens de geldende normen.

Kanalen reinigen door de specialisten van Dolmans

Schone afzuig- en luchtkanalen voor veiligheid

Wist je dat in Nederland wekelijks één à twee restaurants afbranden vanwege een vervuild afzuigkanaal? Het is dan ook belangrijk om regelmatig afzuigkanalen te reinigen om vervelende gevolgen te voorkomen. Dat geldt ook voor het reinigen van luchtkanalen. Luchtkanalen zijn van groot belang om het binnenklimaat in je pand te optimaliseren. Als zo’n kanaal niet goed onderhouden wordt, neemt de werking van het ventilatiesysteem af. Dit zorgt ervoor dat stof, schimmels en bacteriën zich ophopen. Een vervuild luchtkanaal kan leiden tot gezondheidsklachten. 

Reiniging van afzuigkap tot motor

Voor de reiniging van luchtkanalen maken we gebruik van roterende borstelmachines. We vervangen de filters en voeren de losgemaakte verontreiniging efficiënt af. Bij het reinigen van afzuigkanalen van grootkeukens gaan we op eenzelfde manier te werk. We reinigen het gehele kanaal, dus ook de afzuigkap en de motor. Als een kanaal zeer ernstig vervuild is, voeren wij een intensieve, handmatige reiniging uit. Deze kunnen we in de meeste gevallen uitvoeren wanneer de keuken niet in gebruik is, zodat je niet in jouw werkzaamheden en capaciteit gestoord wordt. 

Waarom Dolmans voor kanalen reinigen?

  • Veel verzekeraars vereisen regelmatige (jaarlijkse) inspectie of reiniging van lucht- en afzuigkanalen. Laat je kanalen door ons inspecteren en een reiniging uitvoeren door onze specialisten. Je ontvangt een certificaat met datum.
  • Wij zijn flexibel en voeren onze werkzaamheden desgewenst buiten jouw openingstijden uit om je capaciteit niet in gevaar te brengen.
  • Na de reinigingswerkzaamheden leveren wij een certificaat aan met fotorapportage. Hiermee kun je aantonen dat jouw kanalen gereinigd zijn volgens de nu geldende normen.
  • Ben je een horecabedrijf en wil je meerdere onderhouds- en preventiediensten uit handen laten nemen? Neem dan een voordelig en zelf samen te stellen horecapakket bij ons af.

FAQ

Kan ik zelf mijn ventilatiekanalen schoonmaken?

Het is niet aan te raden om zelf afzuigkanalen en luchtkanalen te reinigen. Een kanaal legt een route af, waardoor het niet mogelijk is om op alle locaties het vuil te verwijderen. Het reinigen van ventilatiekanalen vereist gespecialiseerde apparatuur en expertise om effectief en veilig te zijn.

Hoe vaak moet ik mijn kanalen en mechanische ventilatie reinigen?

Wij raden aan om jaarlijks een afzuig- en luchtkanaalinspectie te laten uitvoeren. Tijdens zo'n inspectie bepalen wij of reiniging op dat moment nodig is.

Afzuig- en luchtkanaalinspectie

Kan ik controleren of mijn afzuig- en luchtkanalen gereinigd moeten worden?

Er zijn verschillende indicatoren die kunnen wijzen op noodzaak voor het reinigen van kanalen. Denk aan vermindering van de luchtkwaliteit, ongebruikelijke geuren of geluiden uit de kanalen of verminderde prestaties. Je kunt altijd een inspectie laten uitvoeren door onze professionals.

Kanaalinspectie

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Wil je jouw lucht- of afzuigkanalen laten reinigen? Laat je gegevens achter en wij stellen vrijblijvend een offerte voor je op.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!