Home/Herstellen/Kelderafdichting

Kelderafdichting

Voorkom vochtproblemen met onze vakkundige kelderafdichting. Ontdek onze epoxytechnieken voor duurzame oplossingen en verbeter zo de functionaliteit en waarde van je pand.

Kelderafdichting door professionals van Dolmans

Dé oplossing tegen vochtproblemen

Vochtoverlast en lekkages maken kelders, souterrains en parkeergarages onbruikbaar en hebben gevolgen voor de waarde van een pand. Wij lossen vochtproblemen door wateroverlast op vakkundige en duurzame wijze op. Elke problematiek kent zijn eigen oplossing. Zo maken wij wanden en vloeren beneden het grondniveau weer waterdicht met behulp van injectietechnieken en vlakafdichtingen. Met onze kelder- en fundamentsafdichting garanderen wij een effectieve en langdurige bescherming tegen vochtproblemen, wat niet alleen de functionaliteit van je pand verbetert, maar ook de waarde ervan verhoogt. 

Onze werkwijze

Onze werkwijze bij kelderafdichting is afhankelijk van de problematiek en de bron van de vochtoverlast. Bij vochtproblemen in de kelder van een bestaand gebouw, is het meestal niet mogelijk om de buitenzijde van het gebouw af te dichten. We kiezen in dit geval dan ook vaak voor kelderafdichting aan de binnenzijde. We injecteren tegen lekkages en voeren vlakafdichting van slechte muur- en wandconstructies uit. Daarnaast maken we lekkende leidingdoorvoeren weer waterdicht. 

Bij vocht dat zijdelings muren binnendringt, richten we ons waar mogelijk op het fundament aan de buitenkant van het gebouw. Zo kunnen wij een elastische bitumencoating aanbrengen om muren te helpen vocht af te weren.  

Duurzame kelderafdichting

Waarom Dolmans bij kelderafdichting?

  • De materialen die we gebruiken bij kelder- en fundamentsafdichting zijn duurzaam.
  • Als erkend RIG-partner werken wij met premium producten van Remmers. De RIG-certificering biedt gegarandeerde product- en systeemkwaliteit.
  • Ook betonrot (schade aan gewapend beton) in kelders pakken wij aan. We verwijderen betonschade, leggen wapening bloot en ontroesten en passiveren deze. Tenslotte werken we alles weer netjes af met betonreparatiemortel.
  • Wij streven naar een gezond binnenklimaat in jouw kelder. Dit voorkomt vochtproblemen en overlast van bijvoorbeeld schimmels. Klimaatverbetering vraagt om deskundig advies. Na het waterdicht maken, is het daarom aan te bevelen een installateur of klimaatdeskundige om advies te vragen.
  • We zorgen niet alleen dat het probleem van lekkage of vochtoverlast opgelost wordt, maar voeren ook de herstelwerkzaamheden uit die daarop volgen.

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in kelders?

Lekkage in de kelder kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Veel voorkomende oorzaken zijn een stijgende grondwaterstand waardoor vocht op zwakkere plekken door vloeren en muren naar binnendringt. Onvoldoende drainage en lekkende doorvoeren of leidingen kunnen ook oorzaken zijn van vochtproblemen.

Hoe kan ik mijn kelder waterdicht maken?

Om je kelder waterdicht te maken, is het belangrijk om eerst de bron van het vocht te identificeren. Daarna moet de schade gerepareerd worden én de afvoer rond de woning verbeterd worden. Hierbij maak je gebruik van waterdichte materialen. Wij raden aan deze werkzaamheden door een professional uit te laten voeren, om verzekerd te zijn van een langdurige oplossing.

Wat kan ik doen tegen doorslaand vocht, optrekkend vocht of andere vochtproblemen?

Tekenen van doorslaand vocht zijn vochtplekken en waterdruppels die van buitenaf door de muren of vloeren komen. Optrekkend vocht herken je vooral als vochtige plekken onderaan muren die geleidelijk omhoogtrekken. Hierdoor laat stucwerk los en bladdert verf af. Het is belangrijk eerst de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Daarna kun je een passende oplossing kiezen. Wij voeren grondige inspecties uit om de oorzaak van vochtproblemen vast te leggen.

Wat is het risico van onbehandelde betonschade of betonrot?

Onbehandelde betonschade of betonrot kan leiden tot structurele instabiliteit van een gebouw. Dit kan de veiligheid van het gebouw voor de bewoners of gebruikers in gevaar brengen.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Dit is wat wij doen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!