Home/Inspectie en advies/Inspectie monumentaal erfgoed

Inspectie monumentaal erfgoed

Schakel Dolmans in voor professionele inspecties van monumentaal vastgoed. Voorkom schade met periodiek onderhoud.

Vakkundige inspectie monumentaal erfgoed door Dolmans

Specialist in onderhoud aan monumentaal vastgoed

Bij monumentale panden is het van belang om muur- en houtwerk periodiek deskundig te laten inspecteren. Door houtaantasting en gebreken tijdig te signaleren, voorkom je gevolgschade. Dolmans voert inspecties van monumentaal erfgoed uit. Onze inspecteurs kunnen tijdens jaarlijkse inspecties kleinschalige aantastingen direct behandelen. Ook signaleren wij gebreken als vervuiling en lekkages. Na onze rapportage en advies zetten we de gewenste vervolgstappen.  

Kleine reparaties met epoxytechnieken

Tijdens een inspectie van monumentaal vastgoed letten onze specialisten onder meer op houtaantasting door insecten en zwammen. Kleine beschadigingen kunnen we direct repareren. Bij reparaties aan houtwerk maken we gebruik van epoxytechnieken. Dit is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk als alternatieve reparatiemethodes. Het gezonde monumentale houtwerk kunnen we op deze manier behouden. 

Inspectie monumentaal erfgoed

Waarom Dolmans voor inspectie monumentaal erfgoed?

  • We betrekken je als klant bij het complete inspectie- en herstelproces en laten alle werkzaamheden door onze eigen specialisten uitvoeren.
  • Als partner Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg garanderen we de beste zorg en kwaliteit als het gaat om inspectie monumentaal erfgoed.
  • Je kunt bij ons verschillende onderhoudsabonnementen afnemen voor nog meer gemak en zekerheid als monumenteigenaar.
  • Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in ons vakgebied. Duurzaam renoveren en restaureren heeft voor ons altijd de hoogste prioriteit.
  • Dolmans is in bezit van verschillende keurmerken en certificaten. Zo hebben wij het Keurmerk Nederlandse Vereniging Plaagdier Management Bedrijven NVPB en zijn we gecertificeerd voor Integrated Pest Management Houtbescherming Monumenten via de KPMB.

FAQ

Welke problemen identificeren wij tijdens een inspectie monumentaal erfgoed?

Bij inspectie van monumentaal vastgoed letten wij er vooral op dat er geen aantasting door insecten of schimmels is, dat er geen scheuren in het hout zitten en dat er geen vochtproblematiek speelt. Ook inspecteren we de algemene staat van de materialen.

Hoe vaak moet ik mijn monumentale erfgoed laten inspecteren?

Dat is afhankelijk van de leeftijd van het pand, de staat en andere omgevingsfactoren. Over het algemeen raden wij aan om jaarlijks een inspectie uit te laten voeren.

Wat is mijn voordeel als ik een onderhoudsabonnement afneem?

Met onze onderhoudsabonnementen nemen we je een stuk planning uit handen. Wij kunnen tijdig aantasting en gebreken signalen om gevolgschade te voorkomen of minimaliseren.

Meer over onderhoudsabonnementen

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Dit is wat wij doen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!