Home/Herstellen/Sanering gevaarlijke stoffen

Sanering gevaarlijke stoffen

Dolmans biedt vakkundige, veilige en klantvriendelijke sanering van asbest en CMR-stoffen. Ontdek onze oplossingen op maat voor jouw situatie.

Sanering van gevaarlijke stoffen als asbest en CMR-stoffen

Vakkundige signalering en sanering

Dolmans is gespecialiseerd in het vakkundig signaleren en saneren van CMR-stoffen en asbest. Het inademen van asbestvezels en CMR-stoffen is schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot ernstige ziekten. Daarom is tijdige sanering van groot belang. Wij saneren efficiënt, veilig en volledig volgens jouw verwachtingen. Voor elke specifieke situatie hebben wij een oplossing op maat. 

Onze werkwijze

In woningen en gebouwen van vóór 1994 is een grote kans op aanwezigheid van asbest. Je kunt asbest bijvoorbeeld vinden in golfplaten, vloerafwerkingen, isolatiematerialen en deurdorpels. Wij zijn gespecialiseerd in het zorgvuldig saneren van asbest en chroom-6 op plekken waar mensen wonen en werken. Chroom-6 kan voorkomen in roetbestendige verfsoorten, op vliegtuigen en treintoestellen. Dat doen wij efficiënt, veilig en klantvriendelijk. We communiceren helder over onze werkzaamheden en zorgen voor zo min mogelijk overlast. Ook in het geval van een calamiteit.  

Ook bij de sanering van CMR-stoffen, gaan we efficiënt en specialistisch te werk. CMR-stoffen, afkorting voor Carcinogeen, Mutageen en Reprotoxisch, kunnen schade veroorzaken aan de gezondheid. Vaak merk je dit pas jaren nadat je in aanraking bent gekomen met één van deze stoffen. Werken met CMR-stoffen is in Nederland wettelijk afgeraden en werkgevers zijn verplicht hun werknemers te beschermen. Saneren is dan een logische stap.  

0
certificaten om asbest te saneren
0
uren in pak per jaar
0
woningen asbest gesaneerd bij project Senso

Waarom Dolmans bij sanering gevaarlijke stoffen?

  • Veiligheid voorop. Wij zorgen voor een veilige en effectieve sanering van zowel asbest als CMR-stoffen, zoals chroom-6. Veilig voor jou én onze specialisten.
  • Kleinschalig asbest saneren wij in een MiniContainment: een veilige en snelle manier van sanering waardoor ontruiming van een kamer of pand vaak niet nodig is.
  • Tijdens onze werkzaamheden heb je één vast aanspreekpunt waar je terecht kunt met je vragen. We begrijpen jouw situatie.
  • Transparante communicatie over onze werkzaamheden is voor ons vanzelfsprekend. We nemen je mee in het proces en houden je continu op de hoogte.
  • Asbest en CMR-stoffen kunnen vrijkomen bij calamiteiten zoals een brand. In het geval van een calamiteit zijn wij altijd binnen twee uur ter plaatse.

FAQ

Wat zijn CMR-stoffen?

CMR-stoffen zijn stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. De letters "CMR" staan voor carcinogeen (kankerverwekkend), mutageen en/of schadelijk voor de voortplanting". Met andere woorden, deze stoffen kunnen kanker veroorzaken, je genen beschadigen (mutageen) of problemen veroorzaken bij de voortplanting, zoals vruchtbaarheidsproblemen. Het is belangrijk om blootstelling aan deze stoffen te vermijden om jezelf te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico's.

Hoe herken ik de mogelijke aanwezigheid van CMR-stoffen in mijn gebouw?

De aanwezigheid van CMR-stoffen kan variëren afhankelijk van het type gebouw en de industrie die er plaatsvindt. Mogelijke indicaties zijn het gebruik van bepaalde chemicaliën, zoals oplosmiddelen of verf.

Hoe herken ik de mogelijke aanwezigheid van asbest in mijn gebouw?

Asbest kan voorkomen in verschillende materialen, zoals golfplaten, isolatiemateriaal en vloer- of dakbedekking. Wij laten een asbestinventarisatie uitvoeren door een extern deskundig inventarisatiebureau.

Hoe gevaarlijk zijn asbest en chroom-6 voor mijn gezondheid?

Blootstelling aan asbest kan in erge gevallen leiden tot ernstige longaandoeningen. CMR-stoffen kunnen in de ernstigste gevallen ernstige ziekten veroorzaken en schadelijk zijn voor de voortplanting en ontwikkeling van ongeboren kinderen.

Wat gebeurt er met het afval en de materialen die zijn verwijderd tijdens de sanering?

Dat is afhankelijk van de gevaarlijke stof. In het geval van chroom-6 kunnen we met sanering de stof omzetten naar niet-schadelijke chroom-3 deeltjes, waardoor we het afval kunnen afvoeren en er geen sprake is van afvalwater. Bij asbest voeren we het afval af in daarvoor bestemde, veilige, afvalzakken.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Dit is wat wij doen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!