Lekdetectie

Vermoed je een lek maar weet je niet waar? Onze lekdetectie-experts sporen lekkages vakkundig op zonder schade.

Lekdetectie door vakkundige lekkage-inspecteurs

Vakkundig waterlekkage opsporen

Heb je last van lekkage maar kun je de oorzaak niet direct achterhalen? Wij sporen de oorzaak vakkundig op. Het negeren van een lekkage kan namelijk leiden tot ernstige complicaties en grotere problemen. Soms vraagt de verzekering om een rapport om vast te stellen of jouw vochtschade gedekt wordt door de polis. In zo’n geval kun je ook een lekdetectie laten uitvoeren. Voor onze lekdetectie maken we gebruik van een breed scala aan meettechnologieën. 

Of het nu gaat om een lekkage vanuit de badkamer of keuken of een vochtschade aan wand, vloer of plafond – wij hebben jarenlange ervaring met lekdetectie in onder meer waterleidingen, cv-installaties, vloerverwarmingen en afvoerleidingen. Wij detecteren de lekkage moeiteloos zonder hak- en breekwerk. Ook gaslekkages, zwembadlekkages, rioolstankonderzoeken en leidingtracering behoren tot onze specialismes.  

Onze werkwijze

Voor lekdetectie maken we gebruik van moderne en gespecialiseerde apparatuur. We maken hierbij bijvoorbeeld gebruik van vochtmetingen, thermografie, endoscopie en leidinglokalisatie. Hiermee kunnen we lekkages opsporen zonder dat hak- en breekwerk noodzakelijk is. Dit zorgt niet alleen voor minder reparatiewerk, maar bespaart ook tijd en geld. Na het opsporen van een lek stellen we direct een rapport op, waardoor snel actie kan worden ondernomen om het lek te verhelpen. Dat is van groot belang, omdat het negeren van een lekkage kan leiden tot ernstige complicaties en grotere problemen.  

Lekdetectie met geavanceerde technologieën

Waarom Dolmans Groep voor lekdetectie?

  • Wij maken gebruik van geavanceerde technologieën om lekkages op te sporen. Dit betekent dat we hierbij geen gebruik hoeven te maken van hak- en breekwerk.
  • Onze specialisten weten in 97% van de lekdetecties de oorzaak van een lekkage te achterhalen.
  • Onze expertise strekt zich uit over diverse sectoren, van verzekeraars en woningcorporaties tot bedrijven in de bouw en industrie. We zijn partner van alle Nederlandse opstal- en inboedelverzekeringen en staan voor iedereen klaar.
  • Bij Dolmans Groep vind je ervaren loodgieters met expertise. Onze lekkage-inspecteurs zijn jaarlijks betrokken bij meer dan 7000 projecten.
  • Niet alleen voor het opsporen van lekkages kun je bij ons terecht, ook gaslekkages, zwembadlekkages, rioolstankonderzoeken en leidingtracering behoren tot onze specialiteiten.
0
lekdetecties op jaarbasis
0
procent van de gevallen vinden wij de oorzaak
0
gemiddelde klantbeoordeling

FAQ

Wat doet een lekdetectie?

Lekdetectie omvat het opsporen van lekkages in gebouwen door middel van gespecialiseerde technieken en apparatuur. Hiermee identificeren we verborgen lekkages zonder onnodig hak- en breekwerk, waardoor schade aan eigendommen wordt voorkomen.

Is lekdetectie verzekerd?

In basis is zowel de detectie als de schade aan je woning verzekerd. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij een lekdetectie niet verzekerd wordt, bijvoorbeeld als de oorzaak van het lek bij de bewoner ligt.

Hoe kan ik zelf lekkage vaststellen?

Je kunt lekkages zelf vaststellen door te letten op tekenen zoals vochtplekken op muren of plafonds, verkleuringen van verf of behang, schimmelvorming, ongewone geuren of het geluid van druppelend water.

Wie moet ik bellen bij waterlekkage?

Bij waterlekkage is het raadzaam om de verzekeraar op de hoogte te brengen en direct een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf of een loodgieter te bellen om de oorzaak van het lek te achterhalen en verdere schade te voorkomen. Zij kunnen snel ter plaatse komen en de benodigde maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen bij een lekkage?

Bij een lekkage is het belangrijk om de watertoevoer naar het getroffen gebied af te sluiten om verdere schade te voorkomen. Probeer vervolgens de bron van het lek te identificeren en neem indien nodig contact op met een professioneel installatiebedrijf voor reparatie. Vergeet niet om het eventueel aanwezige water te verwijderen en de ruimte goed te ventileren om schimmelvorming te voorkomen.

Kan een lekdetectieprocedure schade aan mijn eigendommen veroorzaken?

Wij werken met moderne technologieën zoals thermografie en vochtmetingen. Hiervoor is hak- en breekwerk niet noodzakelijk. In sommige gevallen is het voor lekdetectie wél nodig om toegang te krijgen tot bepaalde delen van een woning of gebouw. In dergelijke situaties zal onze specialist voorzorgsmaatregelen nemen om eventuele schade tot een minimum te beperken.

Zijn er manieren om lekkages preventief te detecteren voordat ze ernstige schade veroorzaken?

Ja, er zijn manieren om lekkages preventief te detecteren. Dit kan door regelmatig bouwkundig onderzoek of dakinspectie te laten uitvoeren.

Bouwkundig onderzoek

Hoe snel kan een lekdetectie uitgevoerd worden?

De wachttijden voor lekdetectie zijn bij ons conform de markt.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Last van lekkage en wil je een lekdetectie laten uitvoeren? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!