Ontruiming
Bij Dolmans zorgen we voor een soepele ontruiming van woningen en bedrijfspanden, met aandacht voor alle betrokkenen. Ontdek onze zorgvuldige werkwijze en empathische aanpak.
Aandacht voor alle betrokkenen
Na overlijden, uitzetting of faillissement kan ontruiming van een woning of bedrijfspand nodig zijn. Dat kan grote impact hebben op de betrokkenen. Onze specialisten zorgen voor een soepele ontruiming mét oog en aandacht voor de betrokkenen. We gaan zorgvuldig om met bezittingen en begeleiden het proces van de ontruiming van begin tot eind volledig. Dat houdt in dat we alle bezittingen uit de woning of uit het bedrijfspand uitzoeken en opslaan, elders onderbrengen of milieuvriendelijk afvoeren.
Onze werkwijze bij ontruiming
Bij een ontruiming gaan wij zeer zorgvuldig te werk. We zorgen ervoor dat het ontruimen soepel verloopt, maar nemen ook de tijd voor de bewoners of andere betrokkenen. We snappen dat ons werk een grote impact heeft en gaan vanzelfsprekend zorgvuldig met bezittingen om. Onze specialisten zorgen ervoor dat een woning direct klaargemaakt wordt voor een nieuwe bewoner. Bedrijfspanden leveren wij zo op dat deze direct weer in gebruik genomen kunnen worden. Dat houdt in dat we ook licht-bouwkundige werkzaamheden uitvoeren: van kleine zaken als schilderwerk tot kleine reparaties.
Jouw partner bij ontruiming
- Bij Dolmans Groep vind je alle specialisten onder één dak. Als er grote bouwkundige werkzaamheden nodig zijn, kunnen we een beroep doen op onze partnerbedrijven.
- Ontruimen gaat voor ons verder dan de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Aandacht vóór alles, de mensen staan voorop in alles wat we doen.
- We leveren een woning of bedrijfspand gebruiksklaar op. We voeren zelf alle reparaties en onderhoud uit.
- Onze medewerkers beschikken over een grote mate van empathie. We willen je in alle opzichten tevreden achterlaten en zetten graag een stapje extra.
- We doen er alles aan om de kosten van een ontruiming zo laag mogelijk te houden. Dit doen we bijvoorbeeld door (een deel van) de inboedel te veilen.
Veelgestelde vragen
Wie betaalt ontruiming?
De huurder is verantwoordelijk voor betaling van een ontruiming. Bij overlijden van de huurder zijn dat de erfgenamen. Zijn er geen erfgenamen in beeld? Dan neemt vaak de verhuurder of de gemeente verantwoordelijkheid.
Wie geeft opdracht tot een ontruiming?
Dat is afhankelijk van de reden tot ontruiming. In geval van een betalingsachterstand is dat vaak een rechter, maar in geval van ontruiming na brand- of waterschade wordt de opdracht gegeven door de verhuurder of woningeigenaar.
Wie moet het huis leeghalen bij overlijden?
De erfgenamen van de overledene zijn verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning. Als die niet in beeld zijn, neemt vaak de verhuurder of de gemeente verantwoordelijkheid om de woning te ontruimen.
Wat gebeurt er met de bezittingen die tijdens het ontruimen worden verwijderd?
Dat gebeurt in overleg met de opdrachtgever. We kunnen ervoor kiezen bezittingen op te slaan op onze vestiging, maar ook het milieuvriendelijk afvoeren van bezittingen behoort tot de mogelijkheden.
Biedt Dolmans ook nazorg aan na een ontruiming, zoals het schoonmaken van het pand?
Ja, wij leveren een pand altijd zo op dat het direct in gebruik kan worden genomen door nieuwe bewoners of bedrijven.
In welke situatie moet er ontruimd worden?
Een ontruiming kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan ontruimen na overlijden of een betalingsachterstand. Maar ook na een lekkage, waterschade of brand kan een ontruiming plaatsvinden.
Contact met Dolmans
"*" geeft vereiste velden aan
Niet gevonden wat je zocht?
Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.