Home/Inspectie en advies/Conditiemeting en MJOP

Conditiemetingen

Wil je weten hoe het staat met de bouwkundige en installatietechnische kwaliteit van je woning of bedrijfspand? Dolmans Groep staat garant voor een gedegen conditiemeting van gebouwen.

Conditiemeting en MJOP van gebouwen

Ideaal startpunt voor verduurzaming

Wil je weten hoe het staat met de bouwkundige en installatietechnische kwaliteit van je woning of bedrijfspand? Dolmans staat garant voor een gedegen conditiemeting (conform NEN2767) van gebouwen. Onze specialisten voeren een grondige inspectie uit, waarbij ze de geldende technische normen en eisen afstemmen op het bouwjaar en de bouwwijze van het pand. Een conditiemeting kan uitstekend dienen als het startpunt van een verdere verduurzaming van een woning of gebouw. 

Over onze conditiemetingen

Wij voeren onze conditiemetingen uit volgens de norm NEN 2767: een visuele beoordeling van onderdelen die op die manier te beoordelen of controleerbaar zijn. Eventuele “verborgen” gebreken zijn geen onderdeel van deze norm en worden niet onderzocht en/of vastgelegd. Met onze PLUS-variant (de combinatie van de visuele NEN 2767 beoordeling en onze meetkundige benadering) worden deze problemen zo mogelijk wel in beeld gebracht en worden verrassingen (gevolgschade) zo mogelijk voorkomen. Door onze jarenlange ervaring in het aantonen van gebreken, de kennis van wat er op termijn fout kan gaan en de inzet van onze geavanceerde meetapparatuur zijn wij in staat de conditie van gebouwen beter in kaart te brengen. Problemen op het gebied van o.a. energieverlies en/of koudebruggen, luchtdichtheid en niet zichtbare (vocht)schade worden beter vastgelegd.   

Ook kunnen wij met onze PLUS variant bijvoorbeeld het energieverlies van vastgoed beoordelen en bepalen. Wij bieden de mogelijkheid om naast de reguliere maatregelen voor de instandhouding van vastgoed, ook duurzaamheidsmaatregelen in het MJOP op te nemen, zoals in dit geval energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt de impact op de exploitatiekosten, het milieu en de investering beoordeeld, waardoor een afweging gemaakt kan worden of de investeringen opwegen tegen de verduurzaming, met de daaraan gekoppelde voordelen, zoals energiebesparing en CO2 reductie. 

Conditiemeting conform NEN 2767

Waarom Dolmans voor conditiemetingen?

  • Met een conditiemeting volgens de NEN2767 wordt visueel de kwaliteit van het gebouw en bouwdelen vastgelegd. Met onze conditiemeting PLUS-variant komen mogelijk niet-zichtbare gebreken van een gebouw eerder aan het licht, waardoor proactief kan worden ingegrepen.
  • Al onze conditiemetingen worden nauwkeurig uitgevoerd volgens de norm NEN 2767. Dit staat garant voor een uniforme en objectieve meting.
  • Wij voeren conditiemetingen en MJOP’s uit voor een breed scala aan sectoren: van woningcorporaties en vastgoedeigenaren tot verzekeraars en expertisebureaus.
  • Wij bieden betrouwbaar en objectief advies, waardoor je als klant een weloverwogen beslissing kunt nemen voor de langere termijn.
  • Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen onze dienstverlening. We helpen je met het plannen van onderhoud op lange termijn, waarmee we bijdragen aan de duurzame en efficiënte werking van gebouwen.

Laat een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen

Onnodig verval en potentiële gevolgschade aan jouw gebouw wil je voorkomen. Dat kunnen we doen met een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). We inventariseren het complete gebouw, bepalen de technische staat en de onderhoudstoestand. We stellen vervolgens een strategisch plan op voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Hierdoor kun je potentiële risico’s identificeren en kosten besparen. Zo helpen we je met ons MJOP het startjaar van onderhoud globaal te bepalen en geven we met onze conditiemetingen het exacte moment van uitvoering aan. Dit doen we voor verzekeraars, expertisebureaus, vastgoedbeheerders, vastgoedbeleggers en woningcorporaties. Onze uitgangspunten zijn duurzaamheid en efficiëntie in gebouwbeheer. 

FAQ

Hoe vaak moet een conditiemeting aan mijn pand worden uitgevoerd?

Hoe vaak je een conditiemeting moet laten uitvoeren, is afhankelijk van onder meer het type gebouw, de leeftijd van het gebouw en het gebruik ervan. Wij adviseren hierin graag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is een conditiemeting NEN 2767?

Een conditiemeting volgens NEN 2767 is een gestandaardiseerde methode voor het visueel beoordelen van de technische staat van gebouwelementen. Deze meting helpt bij het plannen van onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.

Is NEN 2767 verplicht?

NEN 2767 is niet verplicht volgens wet- en regelgeving, maar het wordt wel vaak gebruikt als standaardmethodiek in de vastgoed- en facilitymanagementsector. Het biedt een gestandaardiseerde aanpak voor het uitvoeren van conditiemetingen en het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP's), waardoor het waardevol is voor het beheer en onderhoud van gebouwen.

Is een MJOP verplicht voor VVE's?

Ja, voor VVE's is het opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) verplicht volgens de Wet Verbetering Functioneren VVE's (WVVF). Dit plan biedt inzicht in de verwachte onderhoudskosten en -werkzaamheden op de lange termijn voor het gemeenschappelijk bezit van de VVE.

Waar moet een MJOP aan voldoen?

Een MJOP moet voldoen aan verschillende eisen, waaronder het opstellen van een gedetailleerd overzicht van te verwachten onderhoudswerkzaamheden en -kosten voor een periode van minimaal 10 jaar. Het plan moet rekening houden met wettelijke verplichtingen, technische specificaties en financiële haalbaarheid voor de VVE. Daarnaast dient het plan regelmatig te worden geactualiseerd en gecontroleerd door een deskundige partij.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Meer weten?

Dit is wat wij doen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!