Home/Historie

Historie

Historie

Al 65 jaar zetten wij ons in voor een veilige en gezonde leefomgeving. Wat in 1958 begon als glazenwasserij en schoonmaakbedrijf, is uitgegroeid tot een familie van bedrijven met meer dan 600 collega’s in Nederland. Geschiedenis om trots op te zijn.

Dolmans: sinds 1958

Wim Dolmans begint vanuit IJsselstein op 22 september voor zichzelf met Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf IJsselstein. Begin jaren ’60 neemt hij zijn eerste medewerkers aan.

1958

Van eenmanszaak naar N.V.

De eenmanszaak wordt omgezet in W.J. Dolmans Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij N.V.

1969

Indiensttreding Berthil Dolmans

De huidige directeur Berthil Dolmans komt in dienst bij zijn vader Wim Dolmans.

1984

Start calamiteitendiensten

We breiden onze diensten uit met het verlenen van hulp bij calamiteiten zoals brand-, storm- en waterschade. Van reconditionering en ontruiming tot schimmelsanering en hulp bij grote schades.

1987

Uitbreiding vestigingen

De eerste vestiging buiten IJsselstein wordt geopend in Apeldoorn. Hierna volgen er snel meer.

1991

Oprichting Dolmans Groep

Dolmans Groep wordt opgericht. Een familie van bedrijven en werkmaatschappijen. Bedrijven met eigen diensten en verhaal.

1995

50 jaar Dolmans

We bestaan 50 jaar. Deze mijlpaal vieren we groots met klanten en collega’s.

2008

Oprichting Trition

Met de oprichting van Trition specialiseren we ons verder in droogtechniek, klimaatbeheersing, lekdetectie en bouwkundig onderzoek.

2009

Start specialistische reiniging

We breiden onze diensten uit met gevelreiniging en glasbewassing.

2016

Start preventie- en hygiënediensten

We starten met kanaalinspectie, kanalen reinigen, dieptereiniging en het reinigen van verdampers en condensatoren. Voor zowel regulier onderhoud als eenmalige reinigingsklussen.

2019

Overname ASB

ASB voegt zich bij Dolmans Groep. Onze dienst asbestsanering breiden we hiermee verder uit en we voegen plaagdierwering, plaagdierpreventie en zwamsanering toe als nieuwe diensten.

2021

Overname Van Lierop

Van Lierop: specialist in houtherstel, kelderafdichting, zwaminspectie, zwamsanering, inspectie van monumentaal erfgoed en kruipruimterenovatie- en isolatie voegt zich bij Dolmans Groep.

2023

65 jaar Dolmans

Vier bedrijven, 34 vestigingen en 65 jaar verder. Deze mijlpaal hebben we niet aan ons voorbij laten gaan en vieren we het hele jaar met onze collega’s.

2023