Home/Kanaalinspectie

Kanaalinspectie

Wil je de afzuigkanalen of luchtkanalen van je gebouw laten reinigen? Dolmans voert inspecties uit in luchtkanalen van gebouwen en afzuigkanalen van grootkeukens.

Professionele kanaalinspectie van vet- en luchtkanalen

Inspecteren van afzuigkanalen en luchtkanalen

Wil je de afzuigkanalen of luchtkanalen van je gebouw laten reinigen? Dolmans voert inspecties uit in luchtkanalen van gebouwen en afzuigkanalen van grootkeukens. De meeste brandverzekeraars adviseren om minstens één keer per jaar de afzuigkanalen te laten reinigen. Om een kanaal goed te kunnen reinigen, is een inspectie noodzakelijk. Zo kunnen we namelijk een op maat gemaakte offerte opstellen en de juiste maatregelen treffen als voorbereiding op onze werkzaamheden. 

Het controleren van vetkanalen

Om een afzuigkanaal of vetkanaal te reinigen, maken onze specialisten eerst een klein inspectieluik in het kanaal. We controleren of er aangekoekt vet in het kanaal zit. Dat kan per plek verschillen, want een kanaal legt meestal zowel horizontale als verticale routes af. Als de inspectie is afgerond, stellen wij een adviesrapport op en werken we een offerte op maat uit. Indien gewenst, voeren wij ook het reinigen van de kanalen uit. 

Professionele kanaalinspectie

Waarom Dolmans voor kanaalinspectie?

  • Bij onze vaste klanten komen we gemiddeld één keer per jaar over de vloer om de vetkanalen te inspecteren. Als het tijd is voor een nieuwe inspectie, ontvang je automatisch een melding. Zo hoef je hier zelf geen rekening mee te houden.
  • Wij starten pas met reinigingswerkzaamheden, als we hebben geïnspecteerd wat de huidige staat van de kanalen is. Zo voorkomen we voor beide partijen onnodig werk en kosten.
  • Tijdens een inspectie bekijken we de conditie van het afzuigkanaal op verschillende locaties langs het afvoertraject. Dichter bij een keuken vind je bijvoorbeeld sneller meer aanslag dan waar een kanaal eindigt.
  • Wij zijn flexibel en veroorzaken zo min mogelijk overlast. Dat houdt ook in dat we buiten jouw openingstijden onze werkzaamheden uitvoeren, zodat jij hier geen rekening mee hoeft te houden als je gasten ontvangt.

FAQ

Hoe maken jullie een vetkanaal schoon?

We reinigen een vetkanaal grondig door gebruik te maken van gespecialiseerde apparatuur en reinigingsmiddelen die vetophopingen en vuil verwijderen. Dit proces omvat het mechanisch schrapen van de binnenwanden van het kanaal en het afzuigen van alle vuilresten.

Waarom een vetkanaal laten reinigen?

Het reinigen van een vetkanaal is essentieel om brandgevaar te verminderen, de efficiëntie van het ventilatiesysteem te verbeteren en de luchtkwaliteit te handhaven. Het voorkomt ook verstoppingen en verlengt de levensduur van het systeem.

Hoe vaak moet je een kanaalinspectie laten uitvoeren?

Wij raden aan om eens per jaar de afzuigkanalen te laten checken. Dit is ook wat door de meeste verzekeraars wordt geëist.

Welke problemen kunnen tijdens een kanaalinspectie worden ontdekt?

Tijdens een kanaalinspectie signaleren we vetophopingen, ophopingen van vuil en stof, scheuren, gaten, corrosie of schimmelgroei in de kanalen.

Nemen jullie de motor en afzuigkap ook mee tijdens de inspectie en reiniging?

Ja, wij zorgen voor inspectie en reiniging van het complete kanaal, daar horen ook de afzuigkap en de motor bij.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis offerte aanvragen

Wil je een kanaalinspectie laten uitvoeren? Laat hiernaast je gegevens achter en wij stellen vrijblijvend een offerte voor je op.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!

Bedrijfsbrochure Dolmans