Home/Preventie/Reinigen verdampers en condensatoren

Reinigen verdampers en condensatoren

Waar met koeltechnische installaties of warmtewisselaars gewerkt wordt, is goed onderhoud van groot belang.

Voorbeeld van een koeltechnische installatie waarvoor wij verdampers en condensatoren reinigen.

Het belang van goede reiniging

Goede reiniging van verdampers en condensatoren komt de werking, kwaliteit en levensduur van de apparatuur ten goede. Vet, stof en schimmels hopen zich snel op. Corrosie en vervuiling kunnen een negatief effect hebben op de warmteoverdracht en luchtstroom. Vooral als je werkt met voedingsmiddelen, is het belangrijk dat er zo min mogelijk schimmels en bacteriën in de werkruimte aanwezig zijn. Bij Dolmans kun je terecht voor een optimale reiniging van verdampers en condensatoren. Zo voorkom je gezondheidsrisico’s en hoge energiekosten.

Wij beschikken over alle kennis en materialen voor het reinigen van condensatoren en verdampers. Als we een condensor schoonmaken, zorgen we ervoor dat al het vuil voorzichtig maar grondig van de lamellen verwijderd wordt. Ook voorzien we de lamellen van een coating om deze te beschermen tegen oxidatie. Bij het schoonmaken van verdampers reinigen we de luchtfilters, maar zorgen we ook voor een goede chemische schoonmaak voor de perfecte reiniging. Na het reinigen van de verdamper en condensator, voorzien we de apparatuur van een sticker waarop duidelijk vermeld staat welke werkzaamheden op welk moment zijn uitgevoerd.

Waarom Dolmans voor het reinigen van verdampers en condensatoren?

  • Wij beschikken over alle kennis en de juiste materialen om verdampers en condensatoren professioneel te reinigen.
  • Wij voeren onze werkzaamheden zoveel mogelijk uit buiten openingstijden van horeca- en retailbedrijven. Zo kunnen jouw werkzaamheden doorgaan.
  • Veel tevreden klanten gingen je al voor. Wij verzorgden het reinigen van de verdampers en condensatoren eerder voor bijvoorbeeld Prologis en grote retailketens.
  • Na reinigen voorzien we de apparatuur van een sticker waarop staat wanneer de apparatuur gereinigd is.

FAQ

Hoe vaak moeten verdampers en condensatoren gereinigd worden?

Wij raden aan om minimaal eens per jaar verdampers en condensatoren te laten reinigen door onze specialisten. Dit is wel afhankelijk van het type apparatuur en de omgeving waarin de apparatuur staat. Je kunt altijd contact met ons opnemen om hierover advies te vragen.

Wat zijn de voordelen van reiniging van verdampers en condensatoren?

Door verdampers en condensatoren regelmatig te laten reinigen, zorg je voor een efficiëntere werking van koeltechnische installatie, een lager energieverbruik, minder CO2-uitstoot en een gezondere werkomgeving.

Contact met Dolmans

"*" geeft vereiste velden aan

Gratis offerte aanvragen

Wil je jouw verdampers en condensatoren laten reinigen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Niet gevonden wat je zocht?

Wellicht past één van deze diensten dan beter bij jouw vraag.

Interesse in onze diensten?

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan!