Nieuw: elektrische Dolmans bakfiets

Dolmans introduceert de elektrische bakfiets: duurzaam, praktisch en kostenbesparend, vooral in drukke steden. Een mooi initiatief dat goed past binnen ons milieubeleid.

In de steden wordt het steeds drukker. Dwars door een stad rijden met je bedrijfswagen kan hierdoor een behoorlijk avontuur zijn. Als je dan uiteindelijk arriveert op je bestemming, krijg je de volgende uitdaging: waar parkeer ik mijn auto? Uiteraard het liefst zo dicht mogelijk bij de locatie waar je werkt, maar dat is vaak niet mogelijk waardoor je moet uitwijken naar een parkeerplek die zich verder van de locatie bevindt. Als je dan ook nog in het centrum moet parkeren, krijg je te maken met hoge parkeerkosten. Doordat we bij Dolmans altijd vernieuwend bezig zijn en duurzaamheid een warm hart toedragen, introduceren wij nu de elektrische Dolmans bakfiets.

Duurzaam Dolmans

Met de elektrische Dolmans bakfiets dragen wij bij aan het milieu. Steden willen steeds minder voertuigen in hun stad hebben en hanteren daarom een strenger milieubeleid. Daar moet je als bedrijf rekening mee gaan houden. Onze opdrachtgevers verlangen ook dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom past Dolmans al enige jaren een duurzaamheidsstrategie toe onder de naam Duurzaam Dolmans. De elektrische Dolmans bakfiets past mooi binnen dit beleid.

Eerste exemplaar

Dinsdag 14 juli is het eerste exemplaar overhandigd aan Dolmans medewerker Bas Udinga (links op de foto hierboven). Hij werkt bij Dolmans Specialistische Reiniging en reinigt portieken in de binnenstad van Groningen. Bas: “Negen van de tien keer kan je de bedrijfswagen niet dichtbij de locatie parkeren. Dat betekent dat ik mijn spullen moet uitladen op de locatie en vervolgens mijn auto moet parkeren op een plek die vaak enkele minuten van de werklocatie is. Naast het feit dat er kostbare werkminuten verloren gaan, moet je er ook niet aan denken dat je iets vergeten bent om uit je auto te halen. Ik kan met deze bakfiets verantwoord door de stad manoeuvreren, bij de locatie parkeren en ik heb geen parkeerkosten. In mijn ogen alleen maar pluspunten.”